irma kanis

Sinds 1982 ben ik met veel plezier werkzaam als oefentherapeut Mensendieck.

Na mijn afstuderen werkte ik enige tijd in een revalidatiecentrum, waar ik samen met fysiotherapeuten looptraining gaf aan patiënten met allerlei loopafwijkingen /- aandoeningen.

In 1985 startte ik een eigen praktijk (met collega’s oefentherapeuten) in de Ruysdaelstraat en werkte daarnaast een paar jaar in een verpleeghuis.

In 2014 verhuisde ik mijn praktijk naar het paramedisch centrum Gezond in Zuid, ook in de Ruysdaelstraat. Hier werk ik samen met verschillende disciplines.

Na meer dan dertig jaar is het nog steeds leuk om een patiënt bv. een bekkenkanteling te leren en uit te leggen welke spieren je hierbij gebruikt en het belang van die beweging/stand ten opzichte van je hele houding.

Iedere patiënt is uniek en het is iedere keer weer een uitdaging een behandeling op maat te maken. Ik zie mijn vak als een ambacht, omdat je vooral leert door praktijkwerk. Maar ook kennisvergroting d.m.v. nascholing en intercollegiaal overleg.

Ik heb me door de jaren heen toegelegd op het behandelen van vele soorten spanningklachten, duizeligheid en ben ik inmiddels officieel slaapoefentherapeut.

Onder het kopje specialisaties geef ik meer uitleg.

Volg ons